Print gemakkelijk als 

Handleiding in tekst:

1.      Voor het maken van hash heb je een Iceomaker nodig. Plaats deze Iceomaker op een verhoging, zoals een tafel of aanrecht (foto 1).


Foto 1. Zet de Iceomaker op een verhoging

Doe de zeefzakken in de de emmer of ton afhankelijk van de grote van de zakken of zet de zakken in de wasbak. In de 3 zakken set, plaats je eerst de 73mc bag en vervolgens de 160mc daar weer in en daarna de 220mc bag weer in de 160mc (foto 3). Wanneer je nog meer zakken gebruikt, plaats dan altijd degene met de kleinste gaatjes onder en degene met de grotere gaatjes daarboven.

2.       Plaats de Iceomaker op een verhoging, zoals een tafel of aanrecht. Vul de Iceomaker voor de helft met zo koud mogelijk water. Voeg dan 2-3 kilo ijsblokjes toe. Zet de machine 2 minuten op stand 1 en meet daarna de temperatuur van het water, deze moet onder de 4 graden Celsius zijn. Is de temperatuur hoger, voeg dan meer ijs toe. Men neemt 800 gram bevroren knipafval (knipafval minimaal 15 min in de vriezer) (foto 2) en stop dit in de zeefzak met rits. Stop de gevulde zeefzak in de Iceomaker. Zet de machine 15 minuten aan. Nu zal het scheidingsproces beginnen.


Foto 2. 800 Gram knipafval

3.       Als de Iceomaker klaar is, hang je de afvoerslang in de emmer, ton of wasbak en laat de extractiezakken hun werk doen (foto 3). Als al het water is weggelopen, kan je de bijgeleverde mand gebruiken om het laatste water uit het materiaal te centrifugeren. Plaats de zeefzak in de mand en doe de deksel dicht, zet de machine 2 min op stand 2. Om al het water uit het afval te krijgen, knijpt men de afvalzak met de hand uit.

Foto 3. Laat het water met de kristallen in de exctractiezakken lopen. Let op: dit is een voorbeeld met alleen water zonder iceolator, normaal gesproken is de kleur van dit water donkerder. En kan het zelfs schuimen.

4.       Hang de slang weer terug op de Iceomaker. Nadat al het water door de zakken is gelopen, gooi je het afval weg dat in de eerste zak zit. De overige zakken houd je onder de kraan zodat de kristallen zich in het midden verzamelen en er geen kristallenrisidu blijft zitten aan de buitenkant van de zakken. Het goed spoelen van de zakken zorgt voor een beter eindproduct (Iceolator), zeker wanneer je het water herbruikt.
Knijp het laatste water eruit en schraap de zakken leeg (foto 4). Doe dit bij elke zak die je gebruikt. Je hoeft niet elke ronde van 15 min de iceolator eruit te schrapen, zeker met de 20 gallon zakken. Dit scheelt tijd en werk. Met de 20 gallon zakken kun je gerust 10-20 draaien doen of zelfs meer afhankelijk van de hoeveelheid iceolator die eraf komt, zonder dat je de zakken leegt.


Foto 4. Het residu in de zakken.

5.       Doe het residu in de zeef en druk het er doorheen (foto 5). Zorg voor een goede opvangbak (foto 6). Laat de Iceolator drogen op kamertemeratuur, liefst donker. Als je het proces wilt versnellen dan adviseren wij de Iceolator droger om je zelfgemaakte hasj snel droog te maken.


Foto 5. Druk de iceolator door de zeef om schimmelvorming te voorkomen.


Foto 6. Zorg voor een goede opvangbak om te verse iceolator goed te laten drogen. Liefst donker en op kamertemperatuur.

6.       Nu het hash maken proces is voltooid zijn de meeste kristallen verzameld. We raden aan stap 3 t/m 5 te herhalen (zonder nieuw bladmateriaal) tot je tevreden bent met het resultaat.
Na gebruik dienen alle gebruikte zakken direct te worden afgespoeld met koud water. Mocht je merken dat een van de exctractiezakken verstopt raakt dan kun je deze zak schoonmaken met een doekje met alkohol 96%. De Iceomaker moet van binnen ook schoon gemaakt worden en daarna op een schone plek opbergen.

TIPS
Tip 1. Zet de machine altijd op stand 1 bij het materiaal verwerken. Bij stand 2 slijt de machine en de zeefzak harder. Gebruik stand 2 alleen om het laatste water uit de zeefzak te centrifugeren.

Tip 2. Let op geurverspreiding. Wanneer plant materiaal is ingevroren zal het niet of nauwlijks ruiken. Als je het water herbruikt, let er dan op dat het water meer geur opneemt.

Tip 3. Voor het beste resultaat, gebruikt men alleen het plantmateriaal dat van toppen is afgeknipt. Toppen geven een nog mooier resultaat maar die worden vaak zelf opgerookt of verkocht. Wanneer je zelf toppen wilt gebruiken, maak het dan fijn zodat de kristallen er goed af kunnen vallen tijdens het proces.

Tip 4. Zorg dat niets het process kan beinvloeden. Zorg voor een schone werkomgeving. Vervuiling van het eindproduct kan bijvoorbeeld plaats vinden, wanneer men de extractiezakken neerlegt op een vuile ondergrond. Daarna ga je ze weer gebruiken en dan spoel je de vervuiling door je product met het afspoelen onder de kraan.

Tip 5. Zorg dat je de touwtjes goed vast bind van de zeefzak. Anders kan de zak open gaan en zit heel de machine onder het losse knipafval.

Zo gemakkelijk is het om je eigen ice o lator hash te maken!