Veelgestelde vragen

Wat heb ik allemaal nodig bij het gebruik van een slagroomspuit?

Wanneer u slagroom wilt maken heeft u ten eerste slagroom nodig (bij schuim of mouse heeft u andere ingrediënten nodig, zie hiervoor onze receptenpagina). Naast de ingrediënten heeft u een slagroomspuit nodig, en slagroompatronen. Deze patronen kunt u op onze website gelijk mee bestellen, zowel los als in een starterspakket.

Welke inhoudsmaat is geschikt voor mij?

Dat ligt helemaal aan uw gebruik. Voor een tweepersoonshuishouden dat af en toe slagroom het dessert wilt is een 0,5 liter spuit voldoende. Zo zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk hoeft weg te gooien. Bij een gezin van 4 personen is het toch al snel makkelijk om een 1 literfles aan te schaffen. Voor de echte fans of voor professioneel gebruik raden wij de 1,5 liter spuit aan.

Wat is het verschil tussen een merk en een merkloze slagroomspuit?

Vaak is de kwaliteit van een merkspuit net iets beter. Het gaat dan voorname om de duurzaamheid van de fles, en de innovatieve achterliggende techniek. We kunnen u wel vertellen dat onze huismerk spuiten allemaal goed getest zijn en dat we deze met trots verkopen tegen een scherpe prijs. Onez huismerk slagroomspuiten zijn zeer geschikt voor mensen die graag willen proberen of de slagroomspuit geschikt voor hen is. Voor culinaire amateurs die willen exirimenteren met de mogelijkheden van de spuit, of voor professionele koks zijn de duurdere spuiten beter geschikt.

Kan ik ook andere gerechten maken met de slagroomspuit dan slagroom?

Ja dit kan zeker! Veel mensen denken dat je alleen slagroom kunt maken maar dat is een gemiste kans. U kunt gemakkelijk heerlijke chocolademousse maken of schuimdesserts. Zelfs voor hartige gerechten is de spuit geschikt. Lees er meer over bij recepten.

Wat is de houdbaarheidsdatum voor de slagroom in mijn slagroomspuit?

U kunt de slagroom, mits gekoeld bewaard, maximaal 10 dagen bewaren.

Wat is Espuma?

Espuma is Spaans voor schuim. Schuimgerechten kunt u ook met de slagroomspuit.

Hoeveel slagroompatronen heb ik nodig?

Bij een spuit van 0,5 liter heeft u 1 patroon nodig, bij 1 liter spuit heb je 2 patronen nodig en bij de 1,5 liter 3 patronen. Kortweg gezegd per 0,5 liter inhoud gebruikt u 1 patroon per keer dat u de fles gebruikt. Het is dus handig om een voorraadje patronen mee te bestellen wanneer u een fles aanschaft. Uiteraard is het mogelijk om de patronen los na te bestellen.