Recepten

De lekkerste recepten met uw slagroomspuit

Slagroomspuiten zijn voor tal van andere heerlijke gerechten te gebruiken. Zie in de video’s hieronder hoe gemakkelijk het is om een espuma (schuimgerecht) te maken met behulp van de slagroomspuit:

Mango Espumas

Espuma van aardappel

En wat dacht u van een heerlijke chocolademousse:

Chocolademousse

Het is een goed bewaard geheim bij veel mensen maar we vertellen het u graag! Een makkelijkere manier om heerlijke chocolademousse maken is er niet:

Ingredienten voor 4 personen:

– 400 ml slagroom
– 2 theelepels oploskoffie
– 8 eetlepels cacaopoeder
– 3 eetlepels cognac
– suiker naar smaak

Bereiding:
Doe de slagroom, oploskoffie, cacaopoeder en cognac in een kom. Roer vervolgens deze ingrediënten goed door zodat er geen klonten in zitten (zitten die er wel in dan raakt de spuit verstopt). Vervolgens giet u het geheel in de slagroomspuit, patronen erin en klaar is uw heerlijke mousse!

Tip:
-Wanneer u koude slagroom gebruikt hoeft u de spuit niet eerst nog in de koelkast te laten koelen.
– U kunt nog wat geschaafde chocolade raspen. Dit kunt u er dan later ter decoratie overheen strooien. Ook vruchtjes, ijs of cake zijn een aanrader als toevoeging.

Espuma

Espuma is het Spaanse woord voor schuim. Deze schuimrecepten zijn er in talloze variaties. De basis bestaat uit room of gelatine, of uit beide. Hieronder hebben we er enkele simpele voor u uitgekozen:

Espuma van kokos

Ingrediënten:

–        8 dl kokosmelk
–        2 dl room

Bereiding:
Zet de kokosmelk op het vuur totdat deze kookt. Laat vervolgens de kokosmelk afkoelen en doe er room bij. Doe dit geheel in de slagroomspuit en vul deze met 1,2 of 3 slagroompatronen (afhankelijk van de grootte van de spuit). Goed schudden en eet smakelijk!

Espuma van Irish coffe

Ingrediënten voor 4 personen:

-270 ml room met laag vetgehalte
-15 cl Ierse whisky
-200 ml sterke koffie
-4 el poedersuiker

Bereiding:
Vermeng alle ingredienten in een kom. Goed roeren zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Doe vervolgens het geheel in de thermo van de slagroomspuit. Zet vervolgens de slagroomspuit onder druk met 1,2 of 3 patronen.

Tips:
–        Spuit het geheel in een glaasje voor een mooie presentatie. U kunt uw dessert eventueel afwerken met wat gemalen koffiebonen.

Espuma met amaretto

Ingrediënten voor 4 personen:

–        100 g     Amaretto
–        250 ml  room met laag vetgehalte
–        150 g     eiwit
–        20 g       poedersuiker

Bereiding:
Doe alle ingredienten in een kom. Roer deze tot dat er geen stukjes meer in zitten (anders verstopt de slagroomspuit). Doe vervolgens de saus in de slagroomspuit en zorg dat u de slagroomspuit goed onder druk zet met voldoende patronen. Vervolgens koelt u het geheel door de spuit 90 minuten in de koelkast te zetten.